- 6 tojásfehérje
- pici só
- 1 kiskanál keményítő
- 8 dkg cukor
- 2 kanál tejpor (vagy kávékrémpor)
- 18 dkg liszt
- 1/2 csomag sütőpor
- 25 ml tej
- 25 ml olaj
- 1 evőkanál instant kávépor
- 1 evőkanál kakaó por
A tojásfehérjét a sóval és keményítővel keményre felverjük. Az összedolgozott száraz hozzávalókat kanalanként a habhoz adjuk, a tejjel és olajjal együtt. Egyneművé keverjük. 3 részre osztjuk. Egy részbe keverünk 1 kanál instant kávét, 1 kanál forró vízzel, 1 kanál cukorral. Egy részbe 1 kanál kakaót, 2 kanál forró vizet, 1 kanál cukrot. A harmadik rész fehér marad. E gy kisebb doboz formát papírral kibélelünk, és 2-2 kanalanként felváltva a tésztát a formába töltjük. 170 °C-os sütőbe téve, körülbelül 35-40 perc alatt megsütjük.
Vankó Sándorné Ilona receptje.