A tésztához:
- 30 dkg liszt
- 25 dkg margarin
- 5 dkg étkezési keményítő
- 10 dkg porcukor
- 1 citrom reszelt héja
- 2 evőkanál citromlé
- 1 evőkanál darált babkávé
- fél csomag sütőpor
- csipet só
A krémhez:
- 5 dkg étcsokoládé
- 5 dkg vaj
- 1 kávéskanál porcukor
- 1 evőkanál tejszínhabpor vagy tejszín
- fél mokkáskanál oldódós kávé
A tetejére:
- 10 dkg tortabevonó csokoládé
A tészta hozzávalóit a babkávé kivételével összegyúrjuk, kétfelé osztjuk, majd egyik felébe beledolgozzuk a babkávét is. Miután egy órát pihentettük hűtőben, 2-3 mm vastagságú lapot nyújtunk, és kis levél formákat szúrunk ki. Közepes tűznél világosra sütjük.
Amíg hűlnek, elkészítjük a krémet: a csokit gőz fölött felolvasztjuk, belekeverjük a vajat (nem kell megvárni, hogy a csoki kihűljön), az oldódós kávéport, tejszínhabport és a porcukrot. Megtöltjük a levélkéket, egy világos meg egy babkávés sütit rakunk össze a krémmel. Egy órát ismét a hűtőben töltenek, hogy a krém megdermedjen,majd a felső világos levélkét gőz fölött felolvasztott csokiba mártjuk. Végül erezetet rajzolunk rá, ami úgy történik, hogy egy kiskanálból olvasztott csokit csorgatunk a sütikre.
Aki szereti a kávét, annak remélem ízleni fog – nálunk mindenkinek nagyon tetszett -, aki meg nem kávézik, az egyszerűen kihagyja a kávét a tésztából meg a krémből is, így kakaólevelet süt.
Porzsolt Évi receptje.