16-18 db készül ebből a mennyiségből.
A tésztához:
- 30 dkg liszt
- 20 dkg vaj
- 10 dkg porcukor helyett xilit + stevia + folyékony édesítő keveréke
- 3 tojássárgája (a fehérjét lefagyasztottam)
- csipet só
Szükséges még:
- kevés cukormentes lekvár
- 2 tábla diabetikus étcsokoládé
A lisztet a cukorral összekeverem, elmorzsolom a vajjal, majd csipet sót és a tojássárgákat hozzáadva tésztát gyúrok belőle. Kevés időre (15 perc)a hűtőbe teszem, majd a pihenés után kb. 4 mm vastagra (ahogy sikerül) kinyújtom és egy nagyobb szaggatóval, vagy nagy vékony szájú pohárral kerek formákat szaggatok és sütőpapíros tepsiben 175°C-on világos barnára sütöm (kb. 15 perc). Ha kihűltek, óvatosan (nekem kicsit könnyen omlott) egy tallért megkenek lekvárral és összeragasztom a párjával, majd ha mindegyik kész, olvasztott csokoládéba mártom.
Ha ráérünk és tökéletesre akarjuk készíteni az Ischlert, akkor ecsettel kenegessük a csokoládét rá, de ez hosszadalmas, viszont olcsóbb és sokkal kalóriaszegényebb, mint az én verzióm. 😉 Az enyém vastagon csokis lett, mert nem volt kedvem bajlódni kenegetni, de nagyon-nagyon finom volt! Remélem, Nektek is sikerülni fog! Jó étvágyat hozzá! 😀
Vincze Józsefné receptje.