Tészta:
- 35 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 25 dkg margarin vagy 20 dkg zsír
- 10 dkg cukor
- 1 citrom reszelt héja
- csipet őrölt fahéj
- 3 tojássárgája
- 1/2 csomag vaníliás cukor
Rátét:
- 5-6 dkg mazsola
- 1-2 evőkanál olvasztott méz
Hab:
- 3 tojásfehérje
- 15 dkg darált mogyoró
- 15 dkg cukor
- 1 szelet reszelt csokoládé (1 Sport szeletet használtam)
Bevonat:
- 10 dkg tortabevonó tejcsokoládé
- 1 evőkanál étolaj
- 5 dkg fehér csokoládé
- 1 teáskanál étolaj
35 dkg lisztet jól összegyúrunk 1 csomag sütőporral, 20 dkg zsírral vagy 25 dkg margarinnal, 10 dkg cukorral, 1 citrom reszelt héjával, csipetnyi őrölt fahéjjal, 3 tojássárgájával és 1/2 csomag vaníliás cukorral. A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe kisujjnyi vastagon tesszük, és 5-6 dkg mazsolával megszórjuk, melyeket ujjal a tésztába nyomkodunk. Ezután villával megszurkálva, a süteményt forró sütőben felemelkedésig, illetve gyenge sárgulásig sütjük. A nem teljesen kisült tészta tetejére még langyos mézzel való bekenés után a következő habot kenjük egyenletesen: 15 dkg őrölt mogyorót 15 deka cukorral, 1 szelet reszelt csokoládéval és 3 tojásfehérjével habosra keverünk. A tepsit ezután ismét a sütőbe helyezve, még a teljes átsütésig tovább sütjük. A mázhoz a kétféle csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk. Négyzet alakú szeletekre vágva szolgáljuk fel.
Ezt a mennyiséget egy 20 × 30 cm-es tepsiben készítsétek, akkor magasabb lesz. Vagy dupla adagban, és nagyobb tepsiben.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!