- 2 dl víz
- 10 dkg vaj
- 1 kiskanál só
- 18 dkg liszt
- 4 tojás
Krém:
- 5 dl tej
- 2 tasak vaníliás pudingpor
- 4 evőkanál cukor
- 1 teáskanál vaníliapaszta
- 20 dkg lágy vaj / margarin
A tésztához egy lábasba összemelegítjük a vizet a sóval és vajjal, amikor már a vaj teljesen felolvadt, hozzászórjuk a lisztet és folytonos keverés mellett addig főzzük, amíg az egész egy nagy golyóvá nem áll össze.
A tésztát ezután tegyük át egy keverőtálba és egyenként keverjük hozzá a tojásokat. Egy nagy gáztepsi alját vékonyan kivajazunk, sütőpapírt fektetünk bele és a masszát elkenjünk rajta. ( nem kell simára kenni ) 200°C – ra melegített sütőben, kb 30 perc alatt megsütjük.
A tejben megfőzzük a pudingot, még forrón hozzákeverjük a cukrot és a vaníliát, azután folpackkal letakarva teljesen kihűtjük. ( így nem fog bebőrösödni ) A vajat habosra keverjük, majd tovább habosítva, részletben hozzáadagoljuk a pudingot.
A kihűlt tésztát hosszában kettévágjuk, megkenjük az egyik felét a krémmel és ráhelyezzük a másik tésztalapot. 2 – 3 órára hűtőbe tesszük és porcukorral meghintve tetszőleges szeletekre vágva kínáljuk.
Baloghné Kele Judit receptje.
Látogassátok meg Juditka konyháját, ahol sok-sok csodás recepteket találtok!
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!