Tészta:
- 5 tojás
- 15 dkg porcukor
- 2 evőkanál finomliszt
- 1 csomag csokoládé ízű pudingpor (40 g)
- 1 kiskanál sütőpor
- 5 púpozott evőkanál cukrozatlan kakaópor
Krém:
- 2 dl tej
- 5 tojássárgája
- 1 vaníliás cukor
- 3 evőkanál finomliszt
- 20 dkg vaj
- 20 dkg porcukor
Máz:
- 5 tojás fehérje
- 25 dkg cukor
- 1-2 csepp citromlé
- 1 csipet só
Tetejére:
- 5 dkg tortadara
A tojásokat a cukorral habosra keverjük elektromos habverővel 10 perc alatt. A pudingport, a lisztet, kakaóport, sütőport elkeverjük és a cukros tojásba forgatjuk.180 °C-ra melegített sütőben megsütjük, egy 24×39 centiméteres tepsiben. Krém készítés: A tejet, a tojássárgáját, a vaníliás cukrot, a lisztet sűrűre főzzük, kihűtjük és hozzáadjuk a kihabosított cukros vajat. Összekeverjük és a tészta tetejére kenjük. Az 5 tojás fehérjét a porcukorral ,citromlével, sóval, gőz felett keményre verjük és a krémre simítjuk. A hab tetejére tortadarát szórunk.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!