Tészta:
- 8 tojás
- 8 evőkanál liszt
- 8 evőkanál cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag sütőpor
Krém:
- 2 csomag karamellás pudingpor
- 6 dl tej
- 2 evőkanál cukor
- 25 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
Fondant:
- 50 dkg átszitált porcukor
- 2 evőkanál étkezési keményítő
- 2 evőkanál méz
- 1 evőkanál margarin
- 60 ml víz
- 1 evőkanál zselatin
A tésztához a tojást a cukorral és a vaníliás cukorral habzásig keverjük, majd hozzáadjuk a sütőporos lisztet, és 26 cm-es tortaformában megsütjük (180°C, 20 perc). A krémhez a pudingot a tejben a 2 evőkanál cukorral megfőzzük, majd a margarint a cukorral habosra kikeverjük és a kihűlt pudinghoz adjuk. Négyfelé vágjuk a piskótát, és megtöltjük a krémmel úgy, hogy az oldalát is bevonjuk.
A fondanthoz amikor a zselatint felolvasztottuk a vízben gőz felett, és beletettük a mézet majd a margarint, beleöntjük az átszitált porcukorba. Összekeverjük, majd jöhet a keményítő és esetleg még porcukor. Aztán a margarinos kézzel összegyúrjuk, mint a pillecukros fondantot. 2 órahosszára hűtőszekrénybe tesszük, majd ezután porcukros deszkán kinyújtjuk. Ha színezni szeretnénk, hurkapálca végét belemártjuk az ételszínezékbe, és lukakat csinálunk a fondantban, majd mindig összegyúrjuk.
Borsi Józsefné Gángó Erika receptje.