Tészta:
- 6 tojás
- 16 dkg kristálycukor
- 16 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 2 evőkanál kakaópor
- fél dl étolaj
Pudingkrém:
- 1,5 csomag vanília pudingpor
- 5 dl tej
- 13 dkg kristálycukor
- 7 tojásfehérje
- 2 evőkanál kakaópor
Karamellkrém:
- 14 dkg kristálycukor
- 5,5 dl habtejszín
Díszítés:
- kakaópor vagy tortadara
- esetleg csokireszelék
1. A tésztához verjünk kemény habot a szétválasztott tojások fehérjéből és a cukorból, majd keverjük bele a sárgáját. Adjuk hozzá a sütő- és kakaóporral elkevert lisztet, majd dolgozzuk bele az olajat. Töltsük kivajazott, liszttel meghintett tepsibe és előmelegített sütőben süssük meg. 20 × 30 cm a tepsi mérete.
2. Keverjük a pudingport csomómentesre a tejjel és 7 dkg cukorral, majd főzzük fel és hűtsük ki. Közben vízfürdőben verjük sűrűre a 7 tojásfehérjét és a többi cukrot. Emeljük ki a vízfürdőből, verjük habbá és forgassuk a pudingba. Keverjük krémesre és felét színezzük barnára a kakaóporral.
3. Karamellizáljuk a 14 dkg cukrot és öntsük hozzá a felforrósított tejszínt. Kevergetve főzzük fel, majd miután kihűlt, verjünk belőle kemény habot.
4. Kenjük meg a kakaós tésztát a világos, majd a sötét pudingkrémmel és oszlassuk el rajta a karamellkrémet.
Tegyük a hűtőbe amíg megdermed, majd vágjuk tortacikk alakú szeletekre és díszítsük tetszés szerint.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!