- 30 dkg kristálycukor
- 3 tojás
- 15 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 20 dkg vaj
- 25 dkg babapiskóta
Kavargatva szép barnára pirítunk 30 dkg kristálycukrot, majd kiolajozott tányérra öntjük, hagyjuk kihűlni, megkeményedni. Kétharmad részét megdaráljuk, egyharmadát durvára törjük. 3 tojássárgáját 15 dkg porcukorral meg 1 csomag vaníliás cukorral habosra keverünk, beleteszünk 20 dkg vajat vagy margarint, és alaposan kikeverjük.
Végül hozzáadjuk a tojások kemény habbá vert fehérjét és az őrölt karamellt. Egy mély üvegtál aljára egy réteg krémet terítünk, erre egy sor babapiskótát rakunk, majd ismét krém következik. Ezt addig folytatjuk, amíg a hozzávalókból tart, de arra ügyeljünk, hogy a tetejére és az oldalára is jusson krém. (Kb. 25 dkg babapiskóta kell hozzá.)
A rétegezés során fontos, hogy a teteje elkeskenyedjen, „bomba” alakú legyen. Legalább egy napra hűtőszekrénybe tesszük, majd tálalás előtt az egészet édes tejszínhabbal vonjuk be, és meghintjük durvára tört karamellel.