Tészta:
- 30 dkg liszt
- 15 dkg porcukor
- 5 dkg margarin
- 1 tojás
- 2 evőkanál kakaópor
- 1 kiskanál szódabikarbóna
- 1 dl tej (körülbelül)
Krém:
- 20 dkg kristálycukor
- 25 dkg margarin
- 7 dl tej
- 2 csomag vanília ízű pudingpor
- 1 csomag vaníliás cukor
A liszthez adjuk a szódabikarbónát porcukrot, margarinnal összemorzsoljuk. Mehet hozzá kakaópor, tojás és kezdjük összegyúrni, a fokozatosan hozzáadott tejjel. (lehet nem kell mind az 1 dl). 3 részre osztjuk, sütőpapíron kinyújtjuk (30 x 25 cm) 170 °C-on, körülbelül 10 perc alatt kisütjük.
Krém: Egy lábasba tegyük a kristálycukrot, állandó keverés közben karamellizáljuk. (Nem kell nagyon sötétre mert akkor keserű lesz). Levesszük a tűzről és óvatosan ráöntünk 5 dl tejet. Visszatesszük és melegítjük addig, hogy a cukor teljesen feloldódjon.
A pudingot maradék tejjel simára keverjük, hozzáadjuk a karamellás tejhez és sűrűre főzzük.
Kihűtjük, közben kevergetjük. Margarint a vaníliás cukorral kihabosítjuk, majd apránként adjuk hozzá a krémet. Jól kihabosítjuk.
A lapokat egyenletesen megkenjük, a tetejét is, azt viszont csak vékonyan. Pár órát hagyjuk puhulni a lapokat.
Kiss Imréné receptje.