Tészta:
- 60 dkg liszt
- 15 dkg margarin
- 25 dkg porcukor
- 2 tojás
- 1 csomag sütőpor
A hozzávalókból a tésztát összeállítjuk, 5 lapot sütünk belőle.
Krém:
- 25 dkg kristálycukor
- 2 dl víz
- 4 csomag vaníliás pudingpor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 liter tej
- 35 dkg margarin
A kristálycukort megolvasztjuk, és felöntjük 2 dl vízzel. A pudingport a vaníliás cukorral és a tejjel feloldjuk, majd hozzáadjuk a karamellizált szirupot, és együtt krémmé főzzük. A margarint habosra kikeverjük, a forró pudinggal összedolgozzuk, és még forrón megtöltjük vele a lapokat.
Molnár Andrea receptje.
Majorka mondta
A pudingot ki kell kavarni vízzel vagy tejjel, mielőtt beleöntöm a pörköltcukor szirupba?
Web Cukrászda mondta
Igen, a pudingport a tejjel és a vaníliás cukorral fel kell oldani, majd úgy mehet bele a szirup, és együtt főzzük krémmé. (Pontosítottam a leírást, köszönjük szépen az észrevételt!) 🙂