- 18 dkg liszt
- 15 dkg cukor
- 3 evőkanál kakaó
- 4, 5 dkg puha vaj
- 1 tojás
- 1 teáskanál sütőpor
- 1, 8 dl tej
- csipet só
Mindent össze keverünk egy tálban, majd 180 °C-on 20-25 percig sütjük. Ha kihűlt, a közepéből kiskanállal kiszedünk, oda töltjük a karamell szószt, majd vissza fedjük a kiszedett darabkával. Karamell szósz: 60 g cukrot elkezdünk karamellizálni, amikor már elolvadt hozzá öntünk 75 ml forró habtejszínt. Jól elkeverjük, a tűzről levéve 25 g vajjal sűrítjük.A tetejére 200 g mascarponet 200 g vajjal, 50 g porcukorral és 1 teáskanál vanília aromával habosra verünk. (Ha túrós lenne a vaj verés közben, a tálat oldalról hajszárítóval melegítsük!). A maradék karamellel díszíthetjük.
Mohácsiné Kiss Evelin Szilvia receptje.
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!