Sárga lap: (2 db)
- 3 tojás
- 15 dkg finomliszt (simaliszt)
- 15 dkg kristálycukor
- 8 gr sutopor
- 6 evőkanál meleg víz
- 3 evőkanál étolaj
- csipet só
Karamellkrém:
- 3 csomag karamellízű pudingpor
- 7,5 dl tej
- 25-30 dkg porcukor ízlés szerint
- 25 dkg teavaj
- 20 dkg margarin
Továbbá:
- kerek babapiskóta
- nescafé
A tojások fehérjét a sóval kihabosítom, majd fokozatosan adom hozzá a kristálycukrot. Kézi mixerrel jó kemény habbá verem. A kemény habhoz hozzáadom a tojások sárgáját, az olajat és a meleg vizet. Nagy fordulatszámon a mixerrel jól kihabosítom. A lisztet, sütőport beleszitálom és már csak kézi habverővel elkeverem. Sütőpapírral bélelt 30 x 40 centiméteres tepsibe öntöm, szépen eligazgatom és előmelegített sütőben megsütöm (tűpróba). Nálam ez 180 °C-on 20 percig tartott. A karamellkrémhez a pudingokat a tejjel péppé főzöm és hagyom kihűlni. Közben kevergetem, hogy ne bőrözzön be. A teavajat, a jó minőségű margarint habosra keverem mixerrel, porcukorral és apránként adom hozzá a kihűlt pépet. (fontos, hogy egyforma hőmérsékletű legyen a pép és a vaj, mert ha nem, előfordulhat, hogy a krém csomós lesz. Ezután a kerek babapiskótákat nescaféba mártogatom.
A sütemény összeállítása:
Lap-karamellkrém fele-nescafés piskóta-krém másik fele-második lap-krém
4, 5 x 4, 5 centiméteres kockákra szeleteltem és krémrózsával díszítem.
Császár Eta receptje az Eta hagyományos tortái oldalról.