Tészta:
- 10 tojásból készített piskóta
Krém:
- 3 csomag vanília puding
- 3 evőkanál cukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 25 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- 7,5 dl tej
- 0,5 üveg zöld ételfesték
Díszítés:
- kevés kókuszreszelék
- pár szem színes cukor
A piskótát tepsiben, vagy fenyőfa formában megsütjük. A tejet felfőzzük a pudinggal, a cukorral és a vaníliás cukorral. Ezalatt a margarint habosra keverjük a porcukorral. Ha a puding kész, elfelezzük, az egyik felébe belekeverjük a zöld ételszínezéket, majd hozzáadjuk az elfelezett margarint is a pudingokhoz. Kettévágjuk a tésztát, és ha nem formában sütöttük, akkor karácsonyfa alakú sablonnal kivágjuk. Megtöltjük a fehér krémmel, a zölddel pedig kívül bevonjuk a tetejét és az oldalát. Díszítjük kókuszreszelékkel és színes cukrokkal.
Borsi Józsefné Gángó Erika receptje.