Tészta:
- 6 tojás
- 6 evőkanál cukor
- 6 evőkanál liszt
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 dl olaj
- 1 csomag sütőpor
- 2 evőkanál kakaópor
Krém:
- 2 csomag tejszínes pudingpor
- 2 csomag karamell pudingpor
- 1 teáskanál instant kávé
- 1 liter tej
- 25 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- 4 evőkanál cukor a pudingokhoz
A tetejére:
- 15 dkg tortabevonó
- kevés étolaj
6 tojássárgáját 6 evőkanál porcukorral, 1 csomag vaníliás cukorral kikeverünk, majd hozzáadunk 1 dl étolajat, 6 evőkanál lisztet, 1 csomag sütőport, 2 evőkanál kakaót és a 6 tojásfehérje felvert habját. A tésztát sütőpapírral bélelt 35 × 27 cm-es tepsiben 180°C-on 20 perc alatt megsütjük.
A krémhez 5-5 dl tejben 2-2 evőkanál cukorral felfőzzük a pudingokat, a karamellesbe belekeverjük a kávét is. A margarint kikeverjük a porcukorral, elfelezzük és a kétfajta pudinghoz keverjük. A kihűlt tésztára kenjük először a fehér, majd a barna krémet, és hűtőbe tesszük. A csokit gőz fölött felolvasztjuk, keverünk hozzá egy kis étolajat és rásimítjuk a krém tetejére. 2 órára hűtőbe tesszük.
Borsi Józsefné Gángó Erika receptje.