A tésztához:
- 15 dkg vaj
- 5 dl liszt
- 2 tojás
- só
- 5-6 evőkanál hideg víz
A töltelékhez:
- 5 dl sült, áttört sütőtök
- 3,5 dl kemény tejszínhab
- 1 evőkanál barna cukor
- 1 evőkanál fehér cukor
- só
- őrölt fahéj
- őrölt gyömbér
- őrölt szerecsendió
A hideg vajat a liszttel, sóval összemorzsoljuk, hozzáadjuk a vizet és linzertésztához hasonló tésztát készítünk belőle. Hűtőszekrényben 30 percig pihentetjük. (A tészta mélyhűtőben lefagyasztható.) Az elkészült tésztát fél centi vastagságúra nyújtjuk, és egy 27 cm-es kivajazott tortaformát kibélelünk vele. A sütőtököt, a cukrot, és a fűszereket egy nagy tálba tesszük, és jól összekeverjük. Hozzákeverjük az elkevert tojásokat. A keményre vert tejszínt óvatosan beledolgozzuk, majd ezzel a keverékkel töltjük meg a kibélelt tortaformát. 15 percig, 200°C-on sütjük, majd mérsékeljük a hőmérsékletet, kb. 110°C-ra, és még 45 percig sütjük.
Célszerű fogpiszkálóval próbát végezni, ha nem ragad rá, akkor elkészült.