Tészta:
- 2 × 6 tojás
- 2 × 6 evőkanál cukor
- 2 × 6 evőkanál liszt
- 1 csomag sütőpor
- kakaópor
2 × 6 tojásból hagyományos módon két piskótát készítünk gáztepsiben úgy, hogy az egyik kakaós legyen. Ehhez 6 tojásfehérjét 6 evőkanál cukorral habosra keverünk, majd belekeverjük egyenként a 6 tojássárgáját. 6 evőkanál lisztet fél csomag sütőporral összevegyítünk, majd a tojásos habba keverjük. Egy fehér és egy barna piskótát készítünk, természetesen a barna piskótába kakaóport teszünk. Ha kihűltek, felcsíkozzuk.
Párizsi krém:
- 5 dl habtejszín
- 10 dkg holland kakaópor
- 50 dkg margarin
- 40 dkg cukor
Fél liter tejszínt felfőzünk egy csomag holland kakaóporral, 2 kocka margarinnal és 40 dkg cukorral. Kihűtjük. Ezután felhabosítjuk, majd ha szükséges, teszünk még bele margarint.
Megtöltjük a lapokat úgy, hogy a kakaós és sima tésztával felváltva csigavonalban béleljük ki a tortaformát. Minden piskótacsík közé krémet teszünk, és a sorok között is krémmel töltjük. A sorokba felváltva tesszük a piskótacsíkokat, hogy a kakaós fölé sima jusson, illetve fordítva. Kívülről tetszés szerint díszítjük.
Molnár Andrea receptje.