- 50 dkg liszt
- 1 csipet só
- 50 g cukor
- 1 vaníliás cukor
- 1 tojás
- 1 tojás sárgája
- 2 dl habtejszín
- 1 dl tej
- 2 dkg élesztő
- 1 tojás a kenéshez
A lisztet tejet, tejszínt, sót, cukort, tojásokat és az elmorzsolt élesztőt alaposan kidagasztjuk, amíg fényes, rugalmas tésztát kapunk. 30 percig kelesztjük. Ezután 16 részre osztjuk és gombócokat formázunk , amiket újabb 15 percig pihentetünk. Kivajazott formába helyezzük, alsó sorba 10, felső sorba 6 kerüljön. Kb. 40 perc alatt duplájára kelesztük majd tojással megkenjük. 180 °C-os előmelegített sütőben, kb. 25 perci alatt aranybarnára sütjük.
Éva receptje az Sütimánia Évával oldalról.
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!