Tészta:
- 5 tojás, valamint a tojások tömegének megfelelő mennyiségű
- cukor és liszt
- tehetünk bele citromhéjat, vagy citromaromát is
Töltelék:
- lekvár
- puding
- tejszínhab és/vagy gyümölcs
- esetleg fél liter tejben 4 evőkanál lisztet megfőzünk, majd porcukros 20 dkg margarinnal összekeverjük
5 tojást lemérünk, majd a tömegének megfelelő mennyiségű cukrot és lisztet teszünk egy edénybe (+citromhéj vagy aroma). Jól kikeverjük, míg krémes nem lesz. Jól kiolajozott tepsibe, egymástól messzebb, kis dióméretű halmocskákat teszünk, majd megsütjük. Ha kisült azonnal összecsípjük, így megkapjuk a kála formáját. Miután kihűlt, lekvárt, pudingot, tejszínhabot, gyümölcsös krémet vagy a lisztes főzött krémet lehet beletenni és tetszés szerint díszíthetjük. (Gyorsan kell vele dolgozni, mert ha kihűl törik!)
Szilvia receptje.