- 6 tojás
- 25 dkg cukor
- 25 dkg vaj
- 2-3 evőkanál kakaópor
- 14 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgákat összekeverjük a puha vajjal (vagy margarinnal) és a cukorral. Ezután belekeverjük a kakaóport is. Ajánlom, hogy ne kezdjük el kóstolgatni, mert már ebben az állapotban is nagyon finom. Ezután kivajazunk és kilisztezünk egy tepsit.(és félrerakjuk) Bemelegítjük a sütőt. Felverjük a tojásfehérjéket jó keményre, a lisztet elkeverjük a sütőporral és a habbal váltogatva hozzákeverjük az eddigiekhez, majd az egész masszát beöntjük a tepsibe, és közepes vagy ennél egy kicsit alacsonyabb lánggal megsütjük.
Ez idáig az alaprecept, még finomabbá lehet tenni egy leheletnyi fahéj és egy pici rum vagy rumaroma hozzáadásával. A tésztát meg is lehet tölteni, lehet tortaalap is.