Tészta:
- 50 dkg liszt
- 10 g instant élesztő
- 10 dkg porcukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 6 dkg olvasztott vaj
- 1 tojás- csipet só
- 1 citrom vagy narancs héja
- kb 2 dl langyos tej
Töltelék:
- 20 dkg darált mogyoró
- 5 dkg kakaópor
- 8 dkg porcukor
- 1 dl forró tej
Továbbá:
- 1 tojássárgája
- 1 evőkanál tej
- porcukor
A tésztához a hozzávalókat összegyúrjuk, majd letakarva, meleg helyen 1 órán át pihentetjük. A töltelékhez a hozzávalókat alaposan összekeverjük és kihűtjük. A pihentetett tésztát négy egyforma gombócra osztjuk, majd mindegyik gombócot vékony, kb 30 cm – es átmérőjű körré nyújtjuk. A köröket 8 cikkre vágjuk, ezután szélesebbik felére 1-1 kanál tölteléket teszünk, majd feltekerjük és kifli alakúra formázzuk. A kifliket sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk és 20 percig pihentetjük. Ezután lekenjük a tetejüket a tejes tojással és 180 °C – os sütőben kb 15 – 20 perc alatt megsütjük. Porcukorral megszórva tálaljuk.
Baloghné Kele Judit receptje.
Látogassátok meg Juditka konyháját, ahol sok-sok csodás recepteket találtok!
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!