A tésztához:
- 50 dkg liszt
- 15 dkg porcukor
- 10 dkg vaj
- 1 kávéskanál sütőpor
- 3 tojás
- 3 evőkanál cukrozatlan kakaópor
- 3 evőkanál méz
- 4 evőkanál tejföl
A krémhez:
- 7 dl tej
- 10 dkg margarin
- 4 csapott evőkanál cukor
- 2 csomag tejszínízű pudingpor
A tetejére:
- 20 dkg tortabevonó
A tésztához a lisztet, a porcukrot, a vajat, a sütőport, a tojást, a kakaót, a mézet és a tejfölt összegyúrjuk, majd 4 részre osztva tepsi nagyságúra (20 × 30 cm) kinyújtjuk. Előmelegítjük a sütőt 180°C-ra. A tepsi hátulját vajazzuk és lisztezzük, rátesszük a tésztát. Addig sütjük, míg szép barnás színe nem lesz.
A tejet lassú tűzre tesszük, beletesszük a margarint. A pudingot a cukorral és kevés tejjel csomómentesre keverjük, hozzáadjuk a tejhez és addig keverjük, míg kemény krémet nem kapunk. Ha langyos a krém, megkenjük vele a lapokat, sorban egymás után.
A tortabevonót gőz felett felolvasztjuk, és mikor már kicsit hűlt, megkenjük vele a süteményünket. Valóban csak másnap jó, mikor a mézes lap már puhulni kezd, de sokáig eláll.
Kránicz Györgyi receptje.