- 40 dkg liszt
- 2 db tojás
- 15 dkg porcukor
- 12 dkg margarin (olvasztott)
- 2,5 dl tej
- 1 csomag sütőpor
- 1 csipet só
Máz hozzávalói:
- 20 dkg margarin
- 15 dkg kristálycukor
- 3 evőkanál kakaópor (cukrozatlan)
- 6 evőkanál tej
Tetejére:
- kókuszreszelék
Az egész tojásokat a porcukorral kikeverjük, majd hozzáadjuk az olvasztott margarint és a tejet. Jól összekeverjük. Végül pedig hozzákeverjük a sütőporral és a csipet sóval kevert lisztet. Kicsit folyós tészta masszát kapunk. A masszát sütőpapírral bélelt 20 x 36 cm-es tepsibe öntjük, majd egyenletesen elsimítjuk. Előmelegített sütőben 180°C-on, kb. 20-25 percig sütjük. (Tűpróba). Ha megsült kivesszük a sütőből és még forró tésztába egy fakanál nyelével lyukakat nyomkodunk. (kb. 3-4 cm távolságra egymástól). Félre tesszük hűlni. Közben elkészítjük a kakaós mázat: a máz összes hozzávalóit egy lábosba bele tesszük és alacsony hőfokon folyamatosan keverjük, míg össze nem olvadnak. (Nem kell forralni). A kihűlt tészta tetejére ráöntjük a kihűlt kakaós mázat, úgyhogy mindenhova kerüljön és belefolyjon a lyukakba is. Végül pedig a tetejét megszórjuk kókuszreszelékkel. Betesszük a hűtőbe kicsit dermedni, majd fogyasztás előtt egyforma kockákra felvágjuk.
Tündi konyha receptje.
Tündi konyhájából kaptuk ezt a remek receptet.