A tésztához:
- 25 dkg túró
- 25 dkg liszt
- 10 dkg porcukor
- 1/2 csomag sütőpor
- 0,5 dl tej
- 5 evőkanál étolaj
A töltelékhez:
- 4 evőkanál porcukor
- 2 evőkanál kakaópor (cukrozatlan)
- kevés olaj
A túrót kikeverjük a porcukorral, tejjel, olajjal, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet. Összegyúrjuk, kinyújtjuk a tésztát, megkenjük vékonyan az olajjal, és megszórjuk a porcukros kakaóporral. Feltekerjük, szeleteljük, majd a csigákat sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk. 180°C-ra előmelegített sütőben készre sütjük (kb. 40-50 perc).
A receptért köszönet Skiba Edinának! 😉 Ajánlom mindenkinek, hiszen nagyon gyors és egyszerű!
Kovácsné Szepesi Ági készítette el.