A tésztához:
- 30 dkg cukor
- 4 tojás
- 25 dkg margarin
- 1 csomag vaníliás cukor
- 45 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 2 dl tej
- 5 dkg kakaópor
- 2 dkg fahéj
A töltelékhez:
- 1 kg alma reszelve
- cukor ízlés szerint (én nem szeretem ha túl édes, inkább a savanykás alma íze dominál)
- fahéj
Nem kell bele morzsa, és nem is kell nagyon kinyomkodni, mert a tészta szépen elszívja a levét, nem fog elázni, sem szétesni. Ez biztos, mert én forrón vágtam fel és látszik, hogy egyben marad.
A tésztához a cukrot a tojással jó habosra kikavarjuk, majd hozzáadjuk a puha margarint, a vaníliás cukrot és fokozatosan a 3 dl tejet, végül a sütőporos lisztet. A tésztát kétfelé osztjuk, az egyikbe kakaóport, a másikba fahéjat keverünk. 25 × 39 cm-es magas falú tepsibe terítjük, erre rátesszük a tölteléket, majd a tészta másik felét is rákanalazzuk és elsimítjuk. Előmelegített sütőben, mérsékelt hőfokon (nálam 150°C) készre sütjük.
Czine Zsuzsanna receptje.