- 8 érett sárgabarack
- 5 dl tej
- 10 dkg mazsola
- 1 tojássárgája
- fél csomag vaníliás pudingpor
- 2 evőkanál cukor
- 50 dkg liszt
- 5 dkg cukor
- 15 dkg vaj
- 5 dkg élesztő
- 1 egész tojás
A 2,5 dl tejet a fél csomag vaníliás pudingporral és 2 evőkanál cukorral elkeverjük, és állandó keverés mellett sűrűre főzzük. A tűzről levéve hozzáadjuk egy tojás sárgáját, és hűlni hagyjuk. A lisztet, a cukrot egy mély tálba szórjuk, majd a 7,5 dkg vajjal, a maradék tejjel együtt, az élesztőt belemorzsolva és az egész tojást behűtve megdagasztjuk. Letakarva kétszeresére kelesztjük. A barackokat megmossuk, félbevágjuk, a magot eltávolítjuk. Szűrőkanálon egy pillanatra lobogó forró vízbe tesszük, így könnyen le tudjuk a héját húzni. A megkelt tésztát lisztezett deszkán 30-45 cm-es lappá nyújtjuk. A maradék vajat megolvasztva a tésztára kenjük, és a morzsával meghintjük. A tésztát fölcsavarjuk, majd 16 szeletre vágjuk, és a szeleteket egyenként sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. A közepükre merőkanállal kis mélyedést készítünk, a vaníliás pudinggal megtöltjük, és 1-1 fél barackot helyezünk rá a magházzal lefelé. Előmelegített sütőben 200°C-on 30-35 perc alatt megsütjük.