A tésztához:
- 6 tojás
- 30 dkg porcukor
- 1 dl víz
- 1 dl étolaj
- 30 dkg liszt
- 2 evőkanál kakaópor
- 1 csomag sütőpor
Továbbá:
- 1 csomag piskótatallér (kb. 24 db)
A krémhez:
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 5 dl tej
- 25 dkg margarin
- 20 dkg porcukor, vagy ízlés szerint
- 2,5 dl habtejszín
- 1/2 dl víz
- 2 teáskanál zselatin
A tészta hozzávalóiból kakaós piskótát sütünk. A masszát kétfelé osztjuk, majd nagyméretű tepsiben megsütjük. Két tésztalapot kapunk, vagy akár egyben is süthetjük, és majd sütés után kettévágjuk.
A krémhez a pudingporokat a cukorral és a tejjel felfőzzük, majd kihűtjük. A tejszínt kemény habbá verjük. A margarint a kihűlt pudinghoz hozzákeverjük, majd kihabosítjuk. A tejszínt is hozzákeverjük. A zselatint a 1/2 dl langyos vízben feloldjuk, majd azt is hozzáadjuk. 10-15 percre hűtőbe tesszük a krémünket.
A tészta összeállítása:
Az egyik lapot egy kis rumos cukros tejjel lekenjük, a fele krémet rásimítjuk, kirakjuk piskótatallérokkal (nem áztatjuk semmiben sem!), majd rákenjük a krém másik felét, és befedjük a másik lappal. Hűtőbe tesszük. 1-2 óra múlva szeletelhetjük, porcukorral meghintjük.
Megjegyzés:
Az eredeti recept a piskótatallér helyett 7 tojásos piskótatekercset írt lekvárral megkenve. Mostanában nagyon drága a tojás, ezért a piskótatallért választottam, mivel az volt itthon. A piskótatekercset vékonyra felszelni és az első krémre sorakoztatni, ha esetleg valaki így szeretné elkészíteni.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!