- 14 dkg rétesliszt
- 12 dkg vaj
- 10 dkg porcukor
- 2 tojássárgája
- 8 tojásfehérje
- 4-6 evőkanál kakaó
- 10 dkg vágott dió
- 10 dkg mazsola
- 5 dkg vágott étcsokoládé
- gyümölcsbefőttek
- 1 kávéskanál sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
A vajat a kakaóval, tojássárgájával és a cukorral habosra keverjük, majd óvatosan összedolgozzuk a keményre felvert cukrozott tojásfehérjével. Ezután óvatosan belekeverjük a lisztet, sütőport, vaníliás cukrot, végül a gyümölcsöt, mazsolát, diót, csokoládét. A gyümölcs mennyisége annyi legyen, hogy térfogatra kb. a fele legyen a tésztának. Télen befőtteket használhatunk. Kivajazott, lisztezett tepsibe öntjük és közepesen forró sütőben kb. 15-20 percig sütjük. Hagyjuk a sütőben kihűlni. Tetejét megszórjuk vaníliás cukorral, felvágjuk és máris nagyon finom!
Jó példa arra, hogy a megmaradt tojásfehérjét hogyan hasznosíthatjuk.
Győrödi Miklós receptje.