A tésztához:
- 5 evőkanál liszt
- 5 evőkanál cukor
- 5 tojás
- 1 csomag sütőpor
(Vagy 50 dkg leveles tésztából két lap sütve a piskóta helyett úgy, hogy a tetejére valót előre felkockázzuk.)
A meggyes krémhez:
- 1 üveg meggybefőtt
- 8 evőkanál búzadara
- 3 evőkanál cukor
A vaníliás krémhez:
- 8 dl tej
- 3 csomag vaníliás pudingpor
- 6 evőkanál cukor
- 25 dkg margarin
A tetejére:
- Hulala habtejszín
A piskótához a tojásfehérjéket kemény habbá verjük a cukorral. Hozzáadjuk a tojássárgákat és a sütőporos lisztet, majd kb. 25 × 30 cm-es tepsiben aranybarnára sütjük. Ha kihűlt, két lapra vágjuk.
A meggyes krémhez a meggylét felfőzzük a cukorral és a búzadarával, amíg be nem sűrűsödik, majd hozzáadjuk a meggyszemeket is. Még melegen az egyik piskótára kenjük.
A vaníliás krémhez a tejet feltesszük forralni. A pudingporokat és a cukrot kevés tejjel csomómentesre keverjük, majd a felforralt tejjel megfőzzük. Ha levettük a tűzről, még melegében belekeverjük a margarint. A vaníliás krémet a meggyes krémre simítjuk, tejszínhabbal bevonjuk, majd végezetül a második piskótalappal beborítjuk. Tálalás előtt porcukorral meghintjük.
Nagyon finom és mutatós!
Karácsondi Erzsébet receptje.