Pár nap késéssel, de megszületett a 7. unokánk. Ki is lehetett volna a névadója ennek az egyszerű, gyors és nem utolsó sorban sütés nélküli sütinek?
Kb. 55 db vajas keksz (ez a kekszek méretétől függ)
Vaníliás krém:
- 6 dl tej
- 2 csomag vaníliaízű pudingpor
- 4 evőkanál cukor
- 200 g szobahőmérsékletű vaj/margarin
Eperzselé:
- 500 g eper
- cukor ízlés szerint (3-4 evőkanál)
- 1 csomag eperízű pudingpor
Tetejére:
- 3 dl habtejszín
A 25 x 35 centiméteres tepsi alját kirakjuk egy sor keksszel. A tejet a cukorral és a pudingporral sűrűre főzzük, tűzről levéve hozzáadjuk a vajat, egyneművé kavarjuk, langyosra hűtjük, rásimítjuk a kekszre, és egy újabb sor keksszel befedjük. Hűtőbe tesszük. Az eperízű pudingport 1 dl vízzel kikavarjuk, félretesszük. A feldarabolt epret 2 dl vízzel ízlés szerinti cukorral összefőzzük. Ha már kezd pépesedni, de vannak még benne eperdarabkák, a félretett pudingporral besűrítjük. Kavargatással langyosra hűtjük, kivesszük a hűtőből a tepsit, és egyenletesen eloszlatjuk a kekszen az eperzselét. Erre kerül még egy sor keksz. Visszatesszük a hűtőbe kb. 30 percre, majd a felvert habtejszínt rásimítjuk a tetejére. 1-2 óra múlva fogyasztható!
Gál Hedvig receptje.