Tészta:
- 8 tojásos piskóta
Krém:
- 4 kis pohár natúr joghurt
- 3 csomag vaníliás cukor
- 10 dkg cukor
- 0,5 csomag étkezési zselatin
- 5 dl habtejszín
- 40 dkg erdei gyümölcskeverék
Egy 24 cm-es tortaformában megsütjük a 8 tojásos piskótát. Közben egy lábasba beleöntjük a 4 pohár joghurtot, a vaníliás cukrot, a kristálycukrot és a zselatint. Lassú tűzön addig főzzük, míg a cukor feloldódik, majd teljesen kihűtjük. A tejszínt kemény habbá verjük, majd összeforgatjuk a joghurtos krémmel és a gyümölcsökkel. A tortát 3 lapba vágjuk, majd megtöltjük a krémmel. Díszítés ízlés szerint.
Kovácsné Szepesi Ági receptje.