Tészta:
- a piskótaalap adott
Krém:
- 1 kg Jogobella gyümölcsjoghurt
- 10 dkg porcukor
- 7 dl tejszínhab
- 4 csomag habfixálópor
- 4 csomag tortaöntet zselatin
A joghurtot elkeverem a porcukorral. Meleg vízben a 4 csomag zselatint feloldom, langyosan belekeverem a joghurtos krémbe, majd óvatosan beleforgatom a felvert tejszínhabot.
A tetején a máz:
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 2 evőkanál cukor
- 7 dl szénsavas üdítő (a joghurtnak megfelelő ízben)
A pudingport csomómentesre kikeverem, és hozzáadom az üdítőhöz a cukorral együtt, majd összefőzőm. Langyosra hűtőm, végül ráöntöm a tortára. Díszíthetjük tejszínhabbal és joghurttal egyező gyümölccsel.
A képen almával készítve látható.
Illésné Farkas Évi receptje.