- 2 kis pohár natúr joghurt (ez a pohár lesz a mérce)
- 3 tojás
- 1 pohár cukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 csipet só
- 1 pohár olaj
- 3 pohár liszt
- 1 csomag sütőpor
- 2 evőkanál kakaópor
- 50 dkg szilva
- 2 teáskanál őrölt fahéj
A tojásokat összekeverjük a joghurttal, aztán hozzáadjuk a cukrokat, a sót és az olajat, összedolgozzuk, majd végül a sütőporral elkevert lisztet is hozzáadjuk. Az egészet kézi habverővel jól összekeverjük. Kikent, lisztezett tepsibe (kb. 30 × 25 cm) öntjük a tészta felét. A másik felébe belekeverjük a kakaóport, és a sárga tészta tetejére kanalazzuk, majd elkenjük. A tetejét megpakoljuk a kimagozott, elfelezett szilvákkal, meghintjük a fahéjjal, és 180°C-ra előmelegített sütőben 35 perc alatt készre sütjük. (Tűpróba!) Szeletelve kínáljuk.
Egri Diána receptje.