- 1 pohár (125 g) natúr joghurt (a pohár a mérce)
- 1 pohár cukor
- 1 pohár étolaj
- 3 pohár finomliszt
- 3 tojás
- 6 g sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 pohár meggy (befőtt, fagyasztott,friss-bármilye
n) - 1 pici só
A tojásokat a cukrokkal habosra keverem, majd hozzáadom a joghurtot, étolajat, sót is. A lisztet a porcukorral összekeverem és a fentiekhez forgatom egy fakanál segítségével. Egy szélesebb aljú keverőtálat vékonyan vajjal kikentem, pici liszttel megszórtam és a tészta masszát bele tettem. Elsimítottam, a tetejére szórtam a meggyet. 850 fokos mikróban 12 perc alatt kisütöttem. Egy tányért porcukorral meghintettem és a süteményt ráfordítottam. Olyan lett, mint egy kisebb torta. Kicsit hűl, aztán szeletelhető.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!