A tésztához:
- 3 tojás
- 12 dkg liszt
- 12 dkg kristálycukor
- 1 evőkanál porcukor a tészta hintéséhez
A joghurtos meggykrémhez:
- 25 dkg meggy darabosra turmixolva
- 20 dkg joghurt
- 3 dkg porcukor
- 35 dkg habbá vert tejszín
- 5 dkg olvasztott zselé
- 2 cl citromlé
A tészta hozzávalóiból piskótát sütünk, majd őzgerincforma méretűre vágjuk sütés után. A megmaradt piskótát felhasználhatjuk kókuszgolyónak is. A meggykrémhez a meggyet összekeverjük a joghurttal, a tejszínt a porcukorral keményre verjük, majd összekeverjük és hozzáadjuk a langyos vízben feloldott zselatint és a citromlét is. Egy őzgerincformát kibélelünk fóliával, majd beleöntjük a joghurtos krémet. A tetejére tesszük a tésztalapot. A hűtőben 2 órát dermesztjük. A megdermedt süteményt kifordítjuk a formából, lehúzzuk róla a fóliát és szeletekre vágva tálaljuk.
Díszíthetjük tejszínhabbal, csokiforgáccsal, meggyel.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!