- 5 tojás
- 2 pohár natúr joghurt
- 4 pohár liszt
- 2,5 pohár cukor
- fél citrom
- 1 pohár étolaj
- 2 csomag sütőpor
- 1 csipet só
- fél dl forró víz
5 tojássárgáját, 2,5 joghurtos pohár cukrot, fél citrom levét és reszelt héját, 1 csipet sót keverj habosra fél dl forró vízzel. Keverj bele 2 pohár joghurtot, 1 pohár étolajat, 2 csomag sütőport és 4 pohár lisztet. Az 5 tojásfehérjéből egy csipet sóval verj kemény habot, majd óvatosan forgasd bele az előző masszába. Vajazott, lisztezett, nagy tepsibe öntsd. Tetszés szerinti gyümölcsöt (meggy, cseresznye, szilva) szórj a tetejére, majd a családi béke kedvéért szórd meg durvára vágott dióval. A szilvás tetejére szórj fahéjas cukrot. A 180°C-ra előmelegített sütőbe rakd és 1 órán keresztül őrizd.
Vigyázz, hogy a család hagyjon Neked is legalább egy kis kóstolót! Készítheted gyümölcs nélkül is, de akkor a tészta felébe keverj 2 evőkanál kakaóport, és csak ezután forgasd bele a tojásfehérje habját (külön-külön a sima és a kakaós masszába). Felváltva öntsd a tepsibe.
Bedő Judit receptje.