- 8 tojás
- 2 pohár barackos krémes joghurt
- 1 citrom reszelt héja
- 2 szem barack vagy barackbefőtt
- 8 evőkanál cukor
- 8 evőkanál liszt
- 1 csomag vaníliás cukor
- pici sütőpor
A tojások fehérjét, sárgáját szétválasztjuk, a sárgájához 8 evőkanál cukrot, a vaníliás cukrot, citromhéjat reszelünk, a joghurtokat hozzáadjuk, és szép habosra verjük. Amikor kész van, beledaraboljuk a barackokat. A fehérjét is külön habosra verjük, majd hozzáadjuk a sárgájához, de lassan, hogy ne törjön a hab össze. 8 evőkanál lisztet elkeverünk egy pici sütőporral, és lassan, evőkanalanként hozzákeverjük a sárga masszához, de nem géppel, hanem fakanállal keverjük el. Kizsírozunk, lisztezünk egy kuglóf sütőformát és beleöntjük a tésztát. Forró, előmelegített sütőbe toljuk (180°C) és kb. 40 percig sütjük.
Mielőtt kivennénk a sütőből, bizonyosodjunk meg róla egy hosszú hústű segítségével, hogy valóban megsült-e! Nagyon finom! Jó étvágyat hozzá!
Dionisio Hajnalka receptje.