Piskóta:
- 5 tojás
- 20 dkg cukor
- 20 dkg Liszt
- 5 evőkanál étolaj
- 5 evőkanál tej
- 1 csomag sütőpor
Joghurtos krém:
- 5 dl Cukrászhab vagy Hulala
- 1 csomag Dr. Oetker zselatinfix
- 3 kicsi ( 150 g-os) doboz gyümölcsös joghurt
- 1 dl málna szörp
A tetejére:
- 2 csomag gyümölcszselé
A tojásfehérjét kemény habbá verjük. Egy nagyobb edényben a tojások sárgáját, a cukrot, az olajat és a tejet egy habverővel elkeverjük. A száraz anyagokat keverjük össze, majd adagokban szitáljuk hozzá az olajos tojássárgás masszához. Végül pedig finom mozdulatokkal adjuk hozzá a felvert tojásfehérjét is, ügyelve arra, hogy ne törjük össze. 175 °C-os előmelegített sütőben, 35 x 40 cm-es tepsiben, körülbelül 20-25 percig sütjük. A krémhez a zselatinhoz 1 dl málna szörppel elkeverjük és hozzáadjuk a többi hozzávalóhoz. A tetejét gyümölcszselével borítjuk be.
Németh-Szőke Henrietta receptje.
Látogassátok meg Heni a konyhában oldalt , ahol sok-sok csodás recepteket találtok!
A fenti recept, a szerző engedélyével került feltöltésre!