A tésztához:
- 2 kis pohár natúr joghurt
- 3 dl cukor
- 4 tojás
- 1 kávéskanál őrölt fahéj
- 1 citrom reszelt héja
- 2 dl olvasztott margarin
- 6 dl liszt
- 1 csomag sütőpor
- 1 csapott evőkanál kakaópor
- 3-4 db nagyobb alma
A krémhez:
- 1 csomag karamell pudingpor
- 10 dkg cukor
- 15 dkg margarin
A bevonathoz, díszítéshez:
- tortabevonó csokoládé
Az almákat meghámozzuk, magházat eltávolítjuk és szép vékonyabb gerezdekre szeleteljük. Citromlével egy kicsit ecseteljük le, hogy az alma ne barnuljon meg! A tészta hozzávalóiból a szétválasztott tojások fehérjét a cukorral keményre verjük, utána hozzákeverjük a tojások sárgáját és apránként a többi hozzávalókat a kakaó kivételével. A massza 2/3 részét egy 25 × 39 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, a megmaradt 1/3 részbe keverjük a kakaót, és a sárga tésztára folyatjuk. Egy villával egy kicsit megcifrázzuk. 180°C-ra előmelegített sütőbe tesszük és addig sütjük, míg kezd egy kicsit megkötni a teteje. Ekkor kivesszük a sütőből és rárakosgatjuk az almagerezdeket. Ezután visszatesszük és tűpróbáig sütjük. A tésztát kihűtjük.
A pudingport a tejjel felfőzzük. A margarint a cukorral kihabosítjuk, majd kanalanként a meleg pudingot belekeverjük. A tésztára simítjuk. Dermedésig hűtőben tároljuk.
Bevonhatjuk a tetejét teljesen csokimázzal, én most csak lecsurgattam a csokit, és darált mandulával díszítettem. Nagyon finom sütemény!
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!