Tészta hozzávalói:
- 75 dkg liszt
- 30 dkg porcukor
- 45 dkg margarin
- 15 dkg darált dió
- 3 evőkanál méz
- 1 ½ teás kanál őrölt fahéj
- 1 ½ citrom reszelt héja és leve
- 1 ½ teáskanál szódabikarbóna
Krém hozzávalók:
- 5 dl tej
- 5 dl liszt
- 5 dl porcukor
- 3 tojássárgája
+
- 15 dkg vaj
- 15 dkg porcukor
- 3 csomag vaníliás cukor
Az összes hozzávalót egy tálba rakom és meggyúrom tésztának. Eléggé lágy tésztát kapunk. Én elosztottam 4 fele, bele raktam zacskókba és kb 2-3 órára hűtőbe raktam össze érni. Majd zacskónként elővettem a hűtőből s jó lisztezett deszkán 6mm-re nyújtottam, majd 5,5 mm-es pogácsaszaggatóval kiszúrtam. Sütőpapírral bélelt tepsire raktam egy lapos késsel alá nyúlva úgy hogy, hagytam a korongok közt rést, mert egy kicsit elterülnek s így nem sülnek össze. 160 °C-ra előmelegített sütőbe tettem, és kb. 7-8 percig sütöttem. Nem szabad túl sütni, hasonló mint a mézes kalács. Lehúztam sütőpapírral együtt a tepsiről s úgy hagytam ki hűlni. Hidegen tiszta kemény lesz.
Míg a hűtőben volt a tészta el készítettem a krémet amivel töltöttem. A krém hozzávalóiból pépet főztem, majd hagytam kihűlni. A 15 dkg vajat és a 15 dkg porcukrot, a 3 csomag vaníliás cukrot, jól kihabosítottam és hozzákevertem a pépet. Ebből az adagból 150 darab korong lett, kettesével megtöltöttem a krémmel, nem kell nagyon vékonyan kenni mert a krém elég lett a 75 darab kész sütikre. Hűtőbe tettem megdermedni és másnap belemártottam olvasztott csokoládéba. Díszítés ízlés szerint. Egy nap alatt úgy meg puhul a süti, hogy szinte omlik a szánkban.
Császár Eta receptje az Eta hagyományos tortái oldalról.