A piskótatésztához:
- 6 tojásos piskótatészta
A krémhez:
- 4 tojássárgája
- 6 evőkanál kristálycukor
- 2 evőkanál rétesliszt
- 3-4 dl tej
- 1 csomag vaníliás cukor
A habhoz:
- 4 tojásfehérje
- 12 dkg kristálycukor
Ezenkívül:
- 1 üveg sárgabarackbefőtt (őszibarackkal is jó)
- reszelt csokoládé
A 6 tojásból hagyományos módon piskótát sütünk. Amikor elkészült, megfőzzük a krémet, ehhez a tojássárgáját a cukorral, a rétesliszttel, a tejjel és a vaníliás cukorral sűrű krémmé főzzük. A sült piskótára rárakjuk a sárgabarackbefőttet, majd forrón rákenjük a krémet. Erre jön a 4 tojásfehérjéből felvert hab, amelyhez 12 dkg cukrot adunk, mikor már kemény. Ha már a habot is rákentük, visszatesszük a sütőbe, s nem túl erősen kb. 10 percig sütjük, míg a tojáshab kicsit megkeményedik, megszárad. Ha kihűlt, reszelt csokoládéval díszítjük.
Sándor Andrea receptje.