Tészta:
- 5 tojássárgája
- 20 dkg cukor
- 10 evőkanál meleg víz
- 20 dkg liszt
- egy kis pezsgő
Krém:
- 3 dl tej
- 3 evőkanál búzadara
- 25 dkg vaj
- 25 dkg porcukor
- 20 dkg darált dió
- 2 evőkanál kakaó
A tetejére:
- 5 tojásfehérje
- 25 dkg cukor
A tészta hozzávalóiból elkészítjük a masszát, és készre sütjük. A krémhez a 3 dl tejben a 3 evőkanál grízt megfőzzük. A 25 dkg vajat a 25 dkg porcukorral kikavarjuk, és a kihűlt grízhez kavarjuk a darált dióval és a kakaóval együtt. A tetejére az 5 tojásfehérjét a 25 dkg cukorral gőzön felverjük, és megkenjük vele a tészta tetejét.
A tetejét színes cukordarával, tortadarával vagy reszelt csokireszelékkel is díszíthetjük.
Disznós Emília Erzsébet receptje.