A tészta:
- 35 dkg liszt
- 2 csomag sütőpor
- 35 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 4,5 dkg kakaópor
- 2 tojás
- 4 dl tej
- 10 dkg lágy margarin
- kevés reszelt citromhéj
A krém:
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 25 dkg porcukor
- 3 dl tej
- 15 dkg margarin
A tésztához habosra keverjük a tojásokat a cukorral és a margarinnal. Hozzáadjuk a tej felét, a citromhéjat és a kakaóport, majd jól kikeverjük. A sütőporral elkevert lisztet hozzáadjuk a masszához, majd jól összedolgozzuk a maradék tejjel. Közepes méretű tepsibe simítjuk, és 180°C-ra előmelegített sütőben megsütjük. Csak akkor vágjuk ketté, ha már teljesen kihűlt, különben szétesik. A tejjel megfőzzük a pudingot, és hagyjuk teljesen kihűlni. Közben kikeverjük a margarint a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd összedolgozzuk a kihűlt pudinggal. A kész krémmel megtöltjük a kettévágott tésztát.
Mészáros Jánosné Éva receptje.