Tészta:
- 20 dkg finomliszt
- 20 dkg zabpehelyliszt
- 10 dkg vaj
- 1 púpos evőkanál kókuszzsír
- 5 dkg eritrit-stevia cukorhelyettesítő (darálva)
- 1 csomag nyírfacukor
- vaníliás cukor
- 2 tojássárga
- 1 evőkanál tejföl
- 1 csomag sütőpor
A hozzávalókból tésztát gyúrunk, majd folpackba csomagolva hűtőbe tesszük.
Almás töltelék:
- 1 ,5 kg alma héjastul lereszelve
- porcukor ízlés szerint, /cukorhelyettesítő/
- fahéj
Az almát a cukorral és a fahéjjal megpároljuk és kihűtjük. (Én előző este elkészítettem ) ha híg lenne, egy kis darált keksszel sűríthetjük.
Vaníliás krém:
- 3 tojás
- 1 evőkanál cukorhelyettesítő
- 2 csomag nyírfacukor (ízlés szerint)
- vaníliás cukor
- 3 evőkanál liszt
- 4 dl tej
- 20 dkg vaj
- 10 dkg mascarpone
- 5 dkg cukorhelyettesítő/darálva (ízlés szerint)
A tojást, a cukrokat, a lisztet a tejjel állandó keverés mellett sűrű krémmé főzzük, kihűtjük. A vajat a porcukorral , mascarponéval habosra keverjük a kihűlt krémhez adjuk és simára kikeverjük. A tésztát 3 részre osztjuk, lisztes felületen a tepsi méretére kinyújtjuk és külön – külön kb ( 20 x 30 – as ) zsírozott, lisztezett tepsi hátán előmelegített, 170 °C – on világosra megsütjük.
Az alsó lapra az almás töltelék kerül, ráfektetjük a második lapot, kicsit lenyomkodjuk és erre simítjuk a krémet, a harmadik lappal befedjük.
Tipp: A tésztákat sokkal egyszerűbb 30×20 cm-re levágott sütőpapíron kinyújtani és azzal együtt a tepsi hátuljára emelve megsütni. Ha esetleg valakit érdekel ez cukorhelyettesítő, mellékeltem hozzá a képet. Ilyen kiszerelésben kapható. A párom Bio üzletben vette.
Mészáros Erika receptje.
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!