A tésztához:
- 15 dkg barna cukor
- 1 dl olaj
- 2 tojás
- 15 dkg liszt
- 5 dkg pirított darált dió
- 1/2 csomag sütőpor
- 1/4 teáskanál fahéj
- 20 dkg durvára reszelt sárgarépa
- pici só
- 3 dkg olvasztott fehér csokoládé
- 1/2 narancs reszelt héja
A díszítéshez:
- 15 dkg vaj
- 10 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 evőkanál víz
A kandírozáshoz:
- 1, 5 dl víz
- 15 dkg cukor
- 2 db durvára reszelt sárgarépa
A kandírozással kezdjük. A vizet feltesszük forrni a cukorral, amikor elkezd forrni vegyük lejjebb a lángot, úgyhogy csak gyöngyözzön. Ekkor tegyük bele a répát , fedjük le és kb fél óráig hagyjuk így. Ha elkészült, szűrőn csepegtessük le.
A tésztához a cukrot kihabosítjuk a tojásokkal, belekeverjük az olajat. A diót, a lisztet, sót, sütőport, fahéjat és a sárgarépát összevegyítjük, majd hozzáadjuk cukros masszát (kandírozott répa), az olvasztott csokoládét és a lereszelt narancs héját.
A kész masszát a muffinformába adagoljuk és előmelegített sütőben 165 °C -on tűpróbáig sütjük.
A díszekhez a habverővel addig kevertem a hozzávalókat, amíg sima egynemű krémet nem kaptam. Megfeleztem és megszíneztem sárga illetve zöld Wilton ételszínezővel. Habzsákba töltöttem, szirom és levél kinyomócsővel pedig virágokat és levélkéket készítettem a muffinok tetejére. Körülbelül 14 db muffin lesz belőle.
Baloghné Kele Judit receptje.
Látogassátok meg Juditka konyháját, ahol sok-sok csodás recepteket találtok!