Tészta:
- 7 tojás
- 7 evőkanál cukor
- 7 evőkanál liszt
- 1 csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
Krém:
- 4 dl tej
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 3 citrom leve
- 4 tojássárgája
- 20 dkg porcukor
- 25 dkg margarin
Díszítés:
- fondant cukor
- tortadíszítő cukor/csoki
A tészta hozzávalóiból piskótát sütünk. A krémhez a tejet a pudingporral, a 3 citrom levével és egynek a lereszelt héjával, a tojássárgákkal, meg a cukorral eldolgozzuk. Kis lángon, keverve sűrűre főzzük. Közben a margarint habosra keverjük, és apránként hozzáadjuk a főzött krémet. A piskótát három részre vágjuk, és megtöltjük a krémmel. A maradék krémmel a tetejét és az oldalát is bevonjuk, majd ízlés szerint díszítjük.
A krém hamar odakaphat, nagyon kell rá vigyázni!
Borsi Józsefné Gángó Erika receptje.