Piskóta:
- 5 tojás
- 10 evőkanál víz
- 30 dkg kristálycukor
- 20 dkg liszt
- 5 dkg darált dió
Krém:
- 2 puncs ízű( vagy eper ) pudingpor
- 5 dl víz
- 25 dkg margarin
- 25 dkg porcukor
- kis rum aroma
A piskótához a tojások sárgáját kikeverjük a vízzel és a cukorral. Belekeverjük a sütőporos lisztet, majd a tojások keményre felvert habját. Két fele vesszük a tésztát, az egyikbe bele keverjük a darált diót.
Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk előbb a diós tésztát, tetejére a másik felét. 180 °C-on megsütjük. ( kb. 35-40 perc) Kihűtjük.
A pudingot megfőzzük a vízben, kihűtjük. A margarint kikeverjük a cukorral, majd a kihűlt pudinggal összekeverjük. Mehet bele egy kis rumaroma. A piskótát hosszában ketté vágjuk, betöltjük a fele krémmel, másik felét a tészta tetejére simítjuk. ( én most egy kis felvert tejszínhabot kentem még rá). Csokoládét csorgatunk rá.
Vankó Sándorné receptje.