Tészta:
- 30 dkg liszt
- 1 tojás
- 1 dkg szalalkáli
- 2 dl tej
- 10 dkg margarin
- 10 dkg porcukor
Krém:
- 4 dl tej
- 4 evőkanál liszt
- 25 dkg vaj
- 10 dkg porcukor
- 2 csomag vaníliás cukor
A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, ha nem akarna összeállni, akkor még egy kicsi tejet adunk hozzá. 3 lapot sütünk 20 × 30 cm-es kivajazott tepsi hátán. A krémhez a lisztet a tejjel, a cukrokkal simára keverjük és sűrűre felfőzzük, majd kihűtjük. A vajat kihabosítjuk és a kihűlt krémmel simára keverjük. A kész krémmel a lapokat megtöltjük, majd a sütemény tetejét porcukorral megszórjuk.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!