- 25 dkg zsír
- 50 dkg liszt
- 1 csapott kávéskanál só
- 1 csapott kávéskanál porcukor
- 2 dl tejföl
- 3 dkg élesztő
Töltelék:
- sütésálló lekvár
A 2 dl tejfölben elkeverjük az élesztőt, majd a hozzávalókat, és jól összedolgozzuk. Egy éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap több cipót készítünk belőle, kb. tízet. Kör alakúra nyújtjuk és mindegyiket 8 cikkre vágjuk. Megtöltjük sütőlekvárral, feltekerjük és 180°C-ra előmelegített sütőben megsütjük, majd még forrón porcukorban megforgatjuk.
Tipp: én a szélesebb felénél be szoktam jobbról-balról hajtani és csak ezután tekerem fel kiflivé, így nem folyik ki a lekvár belőle.
Kovácsné Képes Erzsébet receptje.