Tészta:
- 2 tojás
- 10 evőkanál cukor
- 8 evőkanál olaj
- 10 evőkanál tej
- 1 teáskanál sütőpor
- 55 dkg liszt
- csipet só
Krém:
- 1 liter tej
- 20 dkg cukor
- 8 evőkanál liszt
- 2 tojás
- 20 dkg vaj
- 1 citrom reszelt héja
- citromaroma
- vaníliaaroma
Tojást a cukorral, a tejjel és az olajjal kikavarjuk. A lisztet és a sütőport is beletesszük, meggyúrjuk a tésztát. Ha ragacsos, adunk hozzá még egy kevés lisztet. Amikor összeállt, fóliába csomagoljuk és egy órán át hűtőben pihentetjük, majd négy részre osztjuk. Egy 25 x 35 cm-es tepsi hátulját megkenjük vajjal, ezen kinyújtjuk a lapot és 180 fokos sütőben 12 perc alatt megsütjük. Minden lappal így járunk el. Megcsináljuk a krémet. A tej felét a cukorral feltesszük főni. A tojást és a lisztet a tej másik felével kikavarjuk, majd hozzáöntjük és folyamatos kavargatás mellett besűrűsödésig főzzük. Miután levettük a tűzhelyről, a citrom és a vanília aromával ízesítjük, hozzáadjuk a reszelt citromhéjat. Ha kihűlt hozzáadjuk a vajat. Hűtőbe tesszük egy órára. Amikor a lapok is kihűltek, megkenjük a krémmel. A tetejét is bevonjuk vele. A maradék krémet habzsákba tesszük és ezzel díszítjük. Egy éjszakára hűtőbe tesszük.
Varga Zoltánné receptje.